Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2006

Διαλεκτική Ηegelian - Ιστορικά Παραδείγματα - Μέρος 2ο

Ακούστε τον ίδιο τον Ρόμπερτ Κένεντυ αδελφό του προέδρου των ΗΠΑ και τότε υπουργό δικαιοσύνης να ζητά λύση στο πρόβλημα της κρίσης των πυραύλων της Κούβας βασισμένη πάνω στην διαλεκτική Ηegelian.

Ακούστε τον να ζητά στημένη-προβοκατόρικη επίθεση πάνω σε δικό τους Αμερικανικό πλοίο, ή στην Αμερικανική βάση στην Κούβα "Guantánamo Bay", ωστε να προκληθεί αφορμή & λαική υποστήριξη για εισβολή των ΗΠΑ στην Κούβα και καταστροφή των πυραύλων. (Πρόβλημα-Αντίδραση-Λύση: Αρχή Hegelian)

Ακούστε τον να επικαλείται επανάληψη της ιστορίας βασισμένη στο στημένο γεγονός βυθίσεως του αμερικανικού πλοίου Maine ("sink the Maine again" – “να ξαναβυθίσουμε το Maine”) που προκάλεσε την αφορμή για τον αμερικανοισπανικό πόλεμο.

Ο Ρόμπερτ Κένεντυ στο απόσπασμα της ηχογραφημένης συνάντησης:

http://rapidshare.com/files/10222621/RFKcubancrisisPRS.mp3

(Η συνάντηση ηχογραφήθηκε μυστικά από τον Πρόεδρο Κένεντυ)

Απομαγνητοφώνηση:
"Ένα άλλο πράγμα είναι εάν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να εμπλακούμε σ'αυτό, ...εε, διαμέσου του Guantánamo Bay, ή κάτι τέτοιο, ή διαμέσου κάποιου πλοίου, ξέρετε, να ξαναβυθίσουμε το Maine."

''One other thing is whether there is some other way we can get involved in this through, uh, through Guantánamo Bay, or something, er, or whether there's some ship, you know, sink the Maine again.'' - RFK (σύσκεψη κατά την κρίση των πυραύλων της Κούβας - Οκτώβριος 1962)