Τρίτη, Μαρτίου 24, 2009

Περι της απάτης φαινομένου θερμοκηπίου και "ημέρα της Γης"

Μόλις δώδεκα μήνες δραματική πτώση της παγκόσμιας θερμοκρασίας ισοσκέλισε την αντίστοιχη άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε έναν ολόκληρο αιώνα!

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, ανέκδοτες αποδείξεις για Γη που ψύχετε άρχισαν να κατακλύζουν τα ΜΜΕ. Η Κίνα είχε τον ψυχρότερο χειμώνα της μέσα σε 100 χρόνια. Η Βαγδάτη είδε το πρώτο της χιόνι σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία της. Η Βόρεια Αμερική είχε τη μεγαλύτερη κάλυψη χιονιού τα τελευταία 50 χρόνια, με μέρη όπως το Γουινσκόνσιν να κρατάει το ρεκόρ. Επίσης ρεκόρ ψύξης παρατηρήθηκαν στους πάγους της Ανταρκτικής, στη Μινεσότα, Τέξας, Φλόριδα, Μεξικό, Αυστραλία, Ιράν, Ελλάδα, Νότια Αφρική, Γροιλανδία, Αργεντινή, Χιλή και η λίστα συνεχίζετε.
Τέρμα πια οι ανέκδοτες αποδείξεις όμως. Πλέον οι αποδείξεις έχουν ενισχυθεί από αδιαμφισβήτητα επιστημονικά γεγονότα. Και οι τέσσερις μεγάλοι καταμετρητές παγκόσμιας θερμοκρασίας (Hadley, NASA’s, GISS, UAH, RSS) έχουν δημοσιεύσει πλέον τα τελευταία δεδομένα τους. Όλα δείχνουν ότι κατά το τελευταίο έτος, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν πέσει δραματικά.

Μια συλλογική λίστα απ’όλες τις πηγές μπορεί να φανεί ΕΔΩ. Το συνολικό ποσό ψύξης κυμαίνετε από 0.65C έως και 0.75C , μια τιμή τόσο αρκετή που υπερκεράζει όλη την παρατηρούμενη περίοδο θέρμανσης τα τελευταία 100 χρόνια! Ολόκληρο μέσα σε ένα μόνο χρόνο. Και για τις τέσσερις αυτές πηγές πρόκειται για την πιο δραματικά γρήγορη θερμοκρασιακή αλλαγή που παρατηρήθηκε ποτέ, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Επώνυμοι επιστήμονες που αναφέρθηκαν σε ένα ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ της DailyTech συνδέουν αυτή την ψύξη με την αντίστοιχα παρατηρούμενη μείωση της ηλιακής δραστηριότητας, που ισχυρίζονται ότι πρόκειται για πολύ μεγαλύτερο παράγοντα επιρροής της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε σχέση με τα ανθρωπογενή αέρια του θερμοκηπίου. Η παρατηρούμενη δραματική ψύξη εντός 12 μηνών φαίνεται να ενισχύει αυτή την συλλογική. Βέβαια τα δεδομένα δεν σημαίνει ότι αποκλείουν τελείως την επιρροή στη θέρμανση που προκαλεί το διοξείδιο του άνθρακα, απλά επιδεικνύουν καθαρά ότι υπάρχουν άλλοι παράγοντες πολύ πιο σημαντικοί που προκαλούν ψύξη (δλδ. πτώση ηλιακής δραστηριότητας)
Ας ελπίσουμε μόνο αυτοί οι παράγοντες να σταματήσουν γρήγορα. Το πολύ κρύο είναι πιο ζημιογόνο από την ζέστη. Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη είναι περίπου 54 βαθμοί. (Φαρενάιτ). Οι άνθρωποι και τα περισσότερα σπαρτά και ζώα που βασίζονται σε αυτά – προτιμούν θερμοκρασίες κοντά στους 70.

Ιστορικά, θερμές περίοδοι όπως το Μεσαιωνικό Κλιματικό Μέγιστο ήταν ωφέλιμες για τον πολιτισμό. Αντίστοιχα γεγονότα ψύξης όπως η μικρή εποχή των παγετώνων που παρατηρήθηκε πάλι στο μεσαίωνα ήταν αντίστοιχα άσχημα νέα.Διάγραμμα Παγκόσμιων θερμοκρασιών με στοιχεία του κέντρου κλιματικής πρόβλεψης Hadley Center. Παρατηρήστε την απότομη πτώση κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

πηγή: DailyTech

Ανεξάρτητος σχολιασμός:

Το ότι προκαλείται δήθεν η υπερθερμανση από τον άνθρωπο είναι η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα που εκτελείται από πολιτικάντηδες απατεώνες όπως ο Αλ Γκορ και η δυναστεία τρισεκατομμυριούχων <αδίστακτων> διεθνών τραπεζιτών Ροτσιλντ με σκοπό να αποκτήσουν περισσότερο ενεργειακό έλεγχο πάνω μας και να καρπωθούν περισσότερο δύναμη από παγκόσμιες φορολογίες του άνθρακα <χρηματιστήριο του άνθρακα> κυρίως στα υπο ανάπτυξη κράτη του 3ου κόσμου. Έχετε προσέξει πως τώρα τελευταία η προπαγάνδα γύρισε στη λέξη "Κλιματικές αλλαγές" ενώ παλιότερα η προπαγάνδα ήταν η λέξη "φαινόμενο παγκόσμιας υπερθέρμανσης";; Αυτό συμβαίνει διότι τα τελευταία 5-6 χρόνια και ιδίως το τελευταίο έτος ο πλανήτης αντι να θερμένεται έχει αρχίσει να σταθεροποιείται θερμοκρασιακά και να ψυχραίνει ελαφρώς και τους τελευταίους μήνες πολύ απότομα! Έτσι δεν μπορούν πλέον να μιλήσουν για "θερμοκήπιο" και "παγκόσμια υπερθέρμανση" διότι θα ρεζιλευτούν από τα τελευταία δεδομένα! Είδατε το παραπάνω άρθρο από γνωστό ΜΜΕ που καταγράφει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες από τους δορυφόρους. Επίσης τα χρόνια που θερμαίνονταν πολύ ο πλανήτης (1970 - ~ 2003) παρατηρήθηκε και αντίστοιχο λιώσιμο πάγων στον πλανήτη Άρη και θέρμανση σε άλλους μακρινούς πλανήτες όπως ο Διας ο Κρόνος και οι δορυφόροι ακόμα και ο έσχατος Πλούτωνας!

http://science.nasa.gov/headlines/y2003/07aug_southpole.htm

http://www.space.com/scienceastronomy/pluto_warming_021009.html

http://motls.blogspot.com/2006/05/global-warming-on-jupiter.html

Μήπως φταίνε τα αυτοκίνητα μας που θερμαίνεται κι' ο Άρης;

Όλο και πιο πολλοί κλιματολόγοι βγαίνουν και μιλάνε πλέον ανοιχτά για πρόκληση της παρατηρήσιμης πριν 10 χρόνια υπερθέρμανσης λόγω της τότε αυξημένης ηλιακής δραστηριότητας και έξαρσης της δραστηριότητας αυτής. Αντίστοιχα φαινόμενα έξαρσης και κατόπιν πτώσης εξαιτίας του ήλιου παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν και στον μεσαίωνα. Η παρατηρούμενη τα τελευταία χρόνια ψήξη του πλανήτη οφείλεται επίσης στην πτώση της ηλιακής δραστηριότητας που είναι και ο κύριος ρυθμιστής του κλίματος της Γης και των άλλων πλανητών. Μούφα λοιπόν η ανθρωπογενή υπερθέρμανση!!! Μην αγχώνεστε αφήστε τα φώτα ανοιχτά, ιδιαίτερα ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ... αναπνεύστε οξυγόνο και εκπνεύστε CO2 ελεύθερα.. Αντισταθείτε στην παγκόσμια φορολογία του άνθρακα και την λεγόμενη βιώσιμη ανάπτυξη. Μη πέσετε στην παγίδα της διεθνους λυστρικής ολιγαρχίας, των Ροτσιλντ, Αλ Γκορ, Πρινς Φιλιπ, και Ροκφελερ οι οποίοι έχουν στήσει μια γιγαντιαία προπαγανδιστική τρομολαγνική μηχανή με ταινίες χόλυγουντ, ντοκυμαντέρ, συναυλίες, "ημέρες Γης" κλπ.... Βοηθήστε πραγματικά το γύρω περιβάλλον σας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (και όχι περιμένοντας την "ημέρα γης") κρατώντας την πόλη και τον τόπο που ζείτε καθαρό από τοξικά και ανακυκλώνοντας τα σκουπίδια σας. Αυτό αρκεί._