Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2006

Σωτήριος Σοφιανόπουλος και τα περί ομάδος ..."Έψιλον"

Διαβάστε το παρακάτω εντυπωσιακό βιογραφικό του δραστήριου Έλληνα και ιδεολογικά αντι-σιωνιστή Σωτήριου Σοφιανόπουλου καθώς και την άποψη του για τα περι ομάδος Έψιλον. Λέει πολλά...δείχνει επίσης πως πολεμήθηκε αμείλικτα αυτός ο πρακτικός άνθρωπος από το σάπιο ελεγχόμενο "σύστημα" που επικρατεί στη χώρα μας και ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να προσφέρει τόσα πολλά στην πατρίδα...
Ο κ.Σοφιανόπουλος και η υπέρ Ελλάδος επιχειρηματική δράση του αναφέρεται εκτεταμένα και στα κείμενα της Ο.Ε.Α.:

(απόσπασμα από Β΄Σήμα Εθν.Ασφαλείας 22-7-06 Ομάδα Ελληνικής Αποκαταστάσεως)
"ΛΣΤ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΠΙ ΞΗΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΞΟΡΥΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Γ’ΡΑΪΧ ΠΡΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟ 1941, ΑΠΟΦΡΑΧΘΕΝΤΑ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ ΤΟ 1946 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ», ΕΠΑΝΕΞΟΡΥΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ «ΧΡΩΠΕΙ» ΤΟ 1968 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΡΑΧΘΕΝΤΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΒΡΑΙΟ «ΥΠΟΥΡΓΟ <ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ> ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ ΤΟ 1975, - ΔΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ._"

Ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην
Αθήνα. Το 1956 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας. Διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία.
Επί 11 χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΧΡΩΠΕΙ. Ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή έρευνα και τεχνολογία και μεταξύ άλλων κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974.
Είχε αρχίσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για διαφόρους λόγους η παραγωγή σταμάτησε...
Στα εργαστήρια της ΧΡΩΠΕΙ συνέθεσε και το προωθητικό υγρό πυραύλων Υδραζίνη.
Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για διαφόρους λόγους δεν συνεχίστηκε...
Προσεκλήθη από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει "οικονομικό υπόμνημα".
Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές...
Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας αλλά ναυάγησαν οι προσπάθειες του για βιομηχανική εκμετάλλευση...
Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου.

Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή, παρόλο που είχε πάρει δύο άδειες γι' αυτό τον σκοπό...


Κατόπιν όλων αυτών παραιτήθηκε από τη διοίκηση της ΧΡΩΠΕΙ και ασχολείται με τη μελέτη του ελληνικού προβλήματος. Το 1981 αποφάσισε την ίδρυση του Κόμματος του Ελληνισμού.
Από το 1990 αφιερώθηκε στο ζήτημα των πανωτοκίων για τα οποία τελικά ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε το 1997 ότι είναι παράνομα.

Συνέντευξη.

ΚΥΡΙΕ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΕ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ φυσικά πως υπάρχουν διάφορες γραπτές αναφορές, αλλά και ότι γίνονται συζητήσεις γύρω από το άτομό σας, καλλιεργώντας την υπόνοια ότι μπορεί να ανήκετε σε κάποια μυστική ομάδα.

(Γέλια)! Πρέπει να γνωρίζετε ότι η σημερινή Ελλάς κατακλύζεται από διάφορες απόψεις και ιστορίες και παραμύθια της Χαλιμάς.

Όπως για την Ομάδα Έψιλον;

Οι Έψιλον εντάσσονται στο γενικότερο παραμύθι που ακούει ο ελληνικός λαός. Έχουν βάλει και εμένα ότι τάχα είμαι μέλος των Έψιλον, όπως έβαλαν τον Ωνάση και τον Μποδοσάκη. Όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Δεν πιστεύετε, δηλαδή, στην ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον;

Η ομάδα αυτή, για μένα είναι ανύπαρκτη. Διότι όταν ο τόπος χάνεται δεν μπορεί να υπάρχει μια ομάδα φανταστική και να λέει αυτές τις μπούρδες που λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν υπήρχε μια τέτοια ομάδα έπρεπε να είναι φανερή και να λέει ότι «ξέρετε κύριοι, εγώ κάνω τη δουλειά μου και προσπαθώ να βοηθήσω τον τόπο μου». Εγώ πάντως δεν είμαι μέλος σε καμία τέτοια ομάδα και κατά την προσωπική μου άποψη όλα αυτά που τόσο καιρό γράφονται είναι ανυπόστατα. Κάποτε μου έλεγαν ότι «θα τρακάρουμε με τον Άρη» και άλλα τέτοια και τους ρωτούσα που τα βρήκαν αυτά και μου απαντούσαν «στους κώδικες του Αριστοτέλη»! Όλα αυτά είναι μυθεύματα και επειδή ο ελληνικός λαός ρέπει στα μυθεύματα, γι’αυτό και πιάνουν τόπο.

Ως διανοητικό επινόημα, άσχετα εάν είναι υπαρκτή ή ανύπαρκτη η Ομάδα Έψιλον, λειτουργεί κατά τη γνώμη σας θετικά ή αρνητικά στη συνείδηση του ελληνικού λαού;

Πολύ αρνητικά, γιατί οι Έλληνες επαναπαύονται θεωρώντας ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θα τους σώσουν που έχουν πολλά λεφτά και μυστικά όπλα. Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται. Είναι τραγικά τα αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν από τέτοιες φαντασιώσεις και πίστεις ότι θα υπάρξει μια τέτοια ομάδα που θα τους σώσει την κατάλληλη στιγμή. Η Ελλάδα κινδυνεύει κάθε μέρα και κάθε ημέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Πιστεύετε πως υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που ενέπλεξαν το όνομα σας σ’αυτό το ζήτημα;

Δεν μπορώ να σκεφτώ το γιατί…

Τα άτομα αυτά που έχουν γράψει περί της ομάδας «Ε» πως θα τα χαρακτηρίζατε;

Θα αποφύγω να κάνω χαρακτηρισμούς. Είναι βέβαιο, πάντως, πως υπάρχουν πολλοί που ρέπουν προς τη μυθομανία. Δεν μπορεί να μην έχετε ακούσει για τους μυστικούς κώδικες του Αριστοτέλη. Ποιοι είναι αυτοί οι μυστικοί κώδικες κανείς δεν γνωρίζει. Υπάρχουν άλλοι που λένε ότι ο Αριστοτέλης ταξιδεύει στο διάστημα. Ο χώρος της φαντασίας είναι πολύ μεγάλος. Εγώ δεν έχω εντρυφήσει στη σφαίρα της φαντασίας…


Πηγή: Το Αίνιγμα των Έψιλων – Κ.Κούρος


Η ιστοσελίδα του κόμματος του κ.Σοφιανόπουλου
http://www.komma-ellinismou.gr/