Πέμπτη, Απριλίου 05, 2007

Το πρόσωπο του Άρη και η χρήση πολιτικών τρικ από την NASA

http://www.enterprisemission.com/about.htm

Διαβάστε εδώ πως ακριβώς η NASA χρησιμοποίησε πολιτική και διάφορα τρικ για να προωθήσει κάθε φορά που έβγαζαν νέες φωτογραφίες στη δημοσιότητα την άποψη ότι το πρόσωπο του Άρη δεν είναι τίποτα άλλο από ένα υψίπεδο ή λόφος.

Πρώτα το 1998 με την δημοσίευση προς τα ΜΜΕ της απαράδεκτα παραμορφωμένης και αλλοιωμένης φωτογραφίας "catbox" του προσώπου και πιο πρόσφατα το 2001 καθυστερώντας για 2 μήνες τη δημοσίευση των νέων φωτογραφιών και εξαπολύοντας μια οργανωμένη με άρθρα εκστρατεία για να πείσουν τον κόσμο ότι δεν έχει καμία σχέση με εξωγήινη νοημοσύνη αυτό το σχήμα.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να παρουσιάζουν καλλιτεχνικές ψευδοαπεικονήσεις υπό μορφή κόμικ, να αναποδογυρίζουν σε διάφορες προσομοιώσεις και να παραμορφώνουν το πρόσωπο, ή να παρουσιάζουν 3D ανάγλυφα του προσώπου με ένα όργανο (MOLA) που έχει 6 φορές μικρότερη ανάλυση από τις αυθεντικές φωτογραφίες του viking στη δεκαετία του '70 σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι πρόσωπο!

Κανονικά η NASA δεν θα πρεπε να τηρήσει μια αυστηρή ουδέτερη στάση σε ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα και να αφήσει την κρίση στην επιστημονική κοινότητα;

Mήπως υπάρχει μια συγκεκριμένη ατζέντα πίσω απ'όλα αυτά;

Από το site της ΝΑSA:

"Gee, it doesn't look like a face to me!" by artist Duane Hilton.

http://science.nasa.gov/headlines/y2001/ast24may_1.htm