Κυριακή, Αυγούστου 12, 2007

Τρύπα στα μυαλά των παραμυθάδων

Η φώτο χαμηλής ανάλυσης που συστηματικά λανσάρουν οι παραμυθάδες
Aυτη είναι μια φωτογραφία που χρησιμοποιούν συχνά οι οπαδοί των θεωριών περί κούφιας Γης για να στηρίξουν την κοσμοθεωρία τους.

Για να τελειώνει το ψέμα με αυτή τη φωτογραφία...


Έχετε προσέξει πως οι παραμυθάδες συγγραφείς και αυτοί που διαδίδουν τέτοιες περίεργες απόψεις ποτέ δεν επικεντρώνουν και δεν προσέχουν τις λεπτομέρειες αλλά πάντα δείχνουν προς το κοινό μια φωτογραφία αμφίβολης ποιότητας;
Προφανώς αυτό γίνεται εσκεμμένα για να κρύψουν ή να θολώσουν την αλήθεια ώστε να περάσουν το παραμύθι τους αμάσητο σε θύματα που απλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση, ή τα μέσα για να ψάξουν το θέμα βαθύτερα.

Aς δούμε όμως τις επίμαχες λεπτομέρειες:

H συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η υπ.αρίθμ. AS16-118-18885 της αποστολής Απόλλων16 που τραβήχτηκε τις πρώτες μέρες στην πορεία προς τη Σελήνη.

Στο project Apollo μπορείτε να βρείτε την φωτογραφία σε πολύ υψηλή ευκρίνεια αντίθετα με τις χαμήλης ανάλυσης εκδόσεις της φωτογραφίας που συστηματικά πλασσάρουν οι παραμυθάδες για να παραπλανήσουν.

http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a16/AS16-118-18885HR.jpg

Κλίκ πάνω στη φώτο για μεγέθυνση
Κλίκ πάνω στη φωτο για μεγέθυνση.

Τώρα Μάλιστα!
Από αυτή τη φωτογραφία μπορούμε να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες.

Εδώ είναι ένα κοντινό πλάνο της επίμαχης περιοχής:

Κλίκ πάνω στη φώτο για μεγέθυνση

Kλίκ πάνω στη φώτο για μεγέθυνση.

Όπου διακρίνεται ξεκάθαρα πλέον το περίγραμμα των πάγων του βόρειου παγωμένου ωκεανού που ξεκινάνε όμως αισθητά πιο πάνω από το σημείο που βρίσκεται η τρύπα στα σύννεφα. Στην τρύπα στα σύννεφα διακρίνεται η θάλασσα από κάτω. Καμία ιδιαίτερη ανωμαλία στη φωτογραφία. Πρόκειται για ένα αντικυκλώνα, ένα τοπικό μετεωρολογικό φαινόμενο που αραίωσε σε κυκλική συμμετρία τα σύννεφα σε εκείνο το σημείο του πλανήτη.
Διακρίνεται εύκολα η Βόρεια Αμερική -Δυτική Ακτή- Καλιφόρνια η Φλόριδα στα ανατολικά, όλα αυτά εξαιρετικά ορατά, τα βορειότερα τμήματα της ηπείρου φυσικά καλύπτονται σχετικά από σύννεφα.

Αλλά ας δούμε όμως που βρίσκεται αυτή η τρύπα στα σύννεφα.

Οι παραμυθάδες ισχυρίζονται πως βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ στο βόρειο πόλο.

Που είναι όμως ο βόρειος πόλος;


Παρακάτω είναι σε αντιπαράθεση δύο φωτογραφίες. Στα αριστερά είναι η επίμαχη φωτογραφία. Ενω στα δεξιά είναι η αντίστοιχη προβολή της Γης με τη βοήθεια ενός 3D Άτλαντα.
Συγκρίνετε το περίγραμμα των ακτογραμμών της ηπείρου ώστε να δείτε ότι πρόκειται για το ίδιο σημείο.


Κλίκ πάνω στη φώτο για μεγέθυνση
Παρακάτω είναι η σύνθεση των δύο φωτογραφιών.

Κλίκ πάνω στη φώτο για μεγέθυνση
Όπου βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο βόρειος πόλος βρίσκεται στην πραγματικότητα σε αυτή τη φώτο χιλιάδες χιλιόμετρα βορειότερα* από το σημείο στο οποίο ορίζουν οι παραμυθάδες την υποτιθέμενη τρύπα ως τρύπα του β.πόλου!
Τέλος, η τρύπα στα σύννεφα βλέπουμε ότι βρίσκεται ακριβώς νοτιότερα του βερίγγειου πορθμού σε ένα σημείο που καλύπτεται από θάλασσα (Βερίγγειος Θάλασσα) και σίγουρα διασχίζεται συχνά από πλοία.

*:πάνω από 3500 χιλιόμετρα για την ακρίβεια, μέτρηση που έγινε με το Google Earth.