Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Λέσχη Μπιλντερμπεργκ στην Αθήνα: η ατζέντα για το 2009

Πληροφοριακός Πόλεμος
14 Μαϊου 2009

Ο βετεράνος ερευνητής της Μπίλντερμπεργκ και δημοσιογράφος του Αμέρικαν Φρι Πρες, Τζίμ Τάκερ επιβεβαιώνει ότι ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθυ Γκάϊτνερ θα συμμετάσχει στη φετινή συγκέντρωση της Λέσχης στην Αθήνα.

Η παρουσία του Γκάϊτνερ συνιστά μια παραβίαση του Νόμου Λόγκαν, προορισμένος να απαγορεύει Αμερικανούς πολίτες δίχως εξουσιοδότηση να ανακατεύονται σε σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και ξένων κυβερνήσεων. Το Κογκρέσο καθόρισε αυτόν τον νόμο το 1799. Η μόνο καταδικαστική απόφαση εξαιτίας του νόμου συνέβη το 1803. Αφορούσε ένα άρθρο εφημερίδας του Κεντάκυ που προωθούσε το σχηματισμό στις δυτικές ΗΠΑ μιας ξεχωριστής εθνικής οντότητας που θα συμμαχούσε με τη Γαλλία. Δεν ακολούθησε δίωξη.

Ο Τάκερ ανάφερε στον Άλεξ Τζόουνς σήμερα ότι ο Γκάϊτνερ θα συμμετάσχει στην μυστικοπαθή λέσχη για να συζητήσει σχετικά με τα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Ο Γκάϊτνερ πρόσφατα ανακοίνωσε απευθυνόμενος προς το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ότι υποστηρίζει μια πρόταση για αντικατάσταση του δολαρίου ως το παγκόσμια νόμισμα αποθέματος με μια σύνθεση νομισμάτων που θα διαχειρίζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Γκάϊτνερ που επιτηρούσε την ατζέντα του Ομπάμα για την «διάσωση» της οικονομίας, από τότε που ανέλαβε μετά τον Χανκ Πολσον, είναι το τέλειο «υποχείριο» για να εφαρμόσει τα παγκόσμια οικονομικά ρυθμιστικά συστήματα που οι ελιτιστές ζήτησαν μετά τα πρώτα σημάδια της οικονομικής κρίσης. «Η παρουσία του Γκάϊτνερ στη Μπίλντερμπεργκ είναι αξιοσημείωτη, όχι μόνο επειδή ο Μπεν Μπερνάνκι (Πρόεδρος της Federal Reserve κεντρ.τράπεζα ΗΠΑ) συμμετείχε αμέσως πριν το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το προηγούμενο έτος, αλλά και επίσης επειδή η ατζέντα συζητήσεων της Μπιλντερμπεργκ για το 2009 κλίνει σε μεγάλο βαθμό προς το «πρόβλημα» της οικονομικής κρίσης»

Και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα συμμετέχουν. «Ο υφυπουργός εξωτερικών Τζέιμς Σταϊνμπεργκ θα είναι το πρώτο μέλος της νέας κυβέρνησης Ομπάμα που θα συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους στην Ελλάδα», ανάφερε η εφημερίδα Καθημερινή. «Ο Στάϊνμπεργκ θα είναι στην Αθήνα για μια συνάντηση του διεθνούς κλαμπ που δέχεται μέλη μόνο κατόπιν πρόσκλησης, η ομάδα Μπιλντερμπεργκ, που ξεκινάει συνεδρίες σήμερα μέχρι το Σάββατο. Πηγές ανάφεραν ότι ο Σταϊνμπεργκ πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.».

«Εάν ο εωσφόρος θα είναι εκεί κάτω μάζι με τους αργόσχολους μένει να το δούμε», γράφουν σαρκαστικά οι Ροτζερ Μποϊες και Τζον Καρρ για τους Ταϊμς Ονλάιν. «Αλλά αυτό που καταφέραμε να καθορίσουμε από ένα φερέφωνο της Παγκόσμιας Τράπεζας, τον Αλέξις Ο’Μπράϊν, είναι ότι ο πρόεδρος του οργανισμού (της Παγκ.Τράπεζας), Ρόμπερτ Ζολικ, θα βρίσκεται στην Αθήνα για «ακαθόριστες εργασίες» στις 14 Μαϊου. Και ότι το δημόσιο πρόγραμμα του Υπουργού Οικονομικών Τιμ Γκαϊτνερ είναι μυστηριωδώς κενό για τις επόμενες δύο μέρες.» (σ.σ. «Τους κατάπιε η μαύρη τρύπα του Ροκφέλερ»)

Ο Ρόμπερτ Ζόλικ ήταν προηγουμένως διευθύνων μάνατζερ για τη Γκολντμαν Σακς, υφυπουργός εξωτερικών, και αντιπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ. Είναι ένα μέλος του Συμβουλίου των Εξωτερικών Σχέσεων και της Τριμερούς Επιτροπής και συμμετείχε σε συνεδρίες της Μπιλντερμπεργκ το 1991, 2003, 2006, και 2007.

infowars.com