Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2006

Οι "νικητές" γράφουν την ιστορία

Στις πρώτες μας δημοσιεύσεις ασχοληθήκαμε με τον αποτρόπαιο φόνο από φανατισμένους χριστιανούς της μεγάλης φιλοσόφου και μεγαλομάρτυρα των Εθνικών, Υπατίας. Σε αντιπαράθεση προβάλαμε και την ιστορία της μεγαλομάρτυρας των Xριστιανών Αγίας Βαρβάρας που δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον φανατικό Εθνικό πατέρα της, για να επιβεβαιωθούν τα λόγια που αποδίδονται στον Ιησού Χριστό ότι θα φέρει «την μάχαιρα» και το διχασμό ακόμα και μέσα στις οικογένειες!
Ένα γεγονός που μπορεί εύκολα να αποδειχθεί είναι αυτό των διώξεων και των σφαγών που υπέστησαν οι Χριστιανοί από φανατικούς Εθνικούς και από το αυτοκρατορικό καθεστώς μέχρι να εδραιώσουν την θρησκεία τους μέσα από τις κατακόμβες και διαμέσου των καταφυγίων των κατά τόπους εβραϊκών συναγωγών.
Λόγω όμως ότι η ιστορία ως γνωστών γράφεται από τους «νικητές», είναι πιο δύσκολο και απαιτεί περισσότερο ψάξιμο για να αποδειχτεί το αντίθετο, δηλαδή οι συστηματικές και ανηλεείς διώξεις των Εθνικών και μαζί και του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος από τα οργανωμένα πλέον εβραιοχριστιανικά ιερατεία και το μετέπειτα αυτοκρατορικό καθεστώς της Ανατολικής και Δυτικής διασπασμένης Αυτοκρατορίας. Κάτι που προκαλεί διπλή απορία καθώς οι σφαγές και οι διώξεις αυτές προέρχονται από μια θρησκεία που υποτίθεται ότι προπαγανδίζει την αγάπη μεταξύ των συνανθρώπων, από το «αγαπάτε αλλήλους».
Μια περίεργη ιστορία που δεν θα τη βρει κανείς μέσα στα σχολικά ιστορικά εγχειρίδια καθώς αυτή η περίοδος, αποφεύγεται επιμελώς να διδάσκεται!
Η Υπατία αποτέλεσε τον τελευταίο σε μια σειρά μεγάλων και λαμπρών ελεύθερων αδογμάτιστων πνευμάτων που γέννησε ο μεγαλειώδης Αρχαίος Ελληνικός Κόσμος. Μετά από το τραγικό τέλος της στα χέρια φανατικών χριστιανών, κανένα άλλο μεγάλο πνεύμα της φιλοσοφίας και των επιστημών δεν μπόρεσε να αναδειχθεί στον ευρύτερο Ελληνορωμαικό κόσμο για τουλάχιστον μια χιλιετία για τη δύση και πάνω από 17 αιώνες για την Ελλάδα και την Ανατολή. Ο πολιτισμός πήγε πίσω για χίλια χρόνια! Και αυτό συνέβη λόγω ότι επικράτησε σταδιακά στον τότε πολιτισμένο κόσμο ο χριστιανικός δογματισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός και σκοταδισμός που γεννάται μέσα από μια αποκαλυπτική θρησκεία που προσεταιρίστηκε θεοκρατικά την ανώτερη εξουσία, (Πάπας της Δύσης, αυτοκράτορες της Ανατολής) έφερε το σκοταδιστικό μεσαίωνα και σκίασε κάθε προσπάθεια των ανθρώπων να αναζητήσουν μια εναλλακτική οδό στη γνώση και τη σοφία.
Σε επόμενες δημοσιεύσεις μας θα ασχοληθούμε περισσότερο με αυτή την πλευρά της ξεχασμένης ιστορίας. Θα δούμε πως το ιερό όνομα «Ελλάς» κατάντησε για μια χιλιετία να είναι απαγορευμένο με ποινή θανάτου(!) και να θεωρείται συνώνυμο του αντιχρίστου, και πως σταδιακά εφαρμόστηκε το ολοκληρωτικό δόγμα του Κύριλλου Αλεξανδρείας (ηθικού αυτουργού του φόνου της Υπατίας) που τόσο γλαφυρά περιέγραψε σε μια επιστολή του:
«ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ, ΤΟΝ ΕΞ ΑΠΑΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ προς το της αληθείας να μετακινείτε φως δια Μωυσέως προστάζοντα είδωλα και ναούς μαζί ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΨΕΤΕ ΑΝΑΣΚΑΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΛΣΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΒΔΕΛΥΡΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΕΙΝΗ ΛΕΙΨΑΝΟ, κερδίζοντας έτσι μερίδιο στην δόξα»