Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2007

Η Τουρκία απαγορεύει την πρόσβαση στο YouTube!

Δείτε ποια χώρα έχει το θράσος να θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε.
Παρακολουθείστε το φασισμό του Τουρκικού καθεστώτος σ’όλο του το μεγαλείο!
Αλλά πρέπει να γίνουν άνθρωποι πρώτα...
Για αρχή, να ζητήσουν εμπράκτως συγνώμη για τα εγκλήματα και τις γενοκτονίες που προκάλεσε το «ειδαλμά» τους...

Η Τουρκία απαγορεύει την πρόσβαση στο YouTube

Η ΤΟΥΡΚΙΑ απαγόρευσε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα YouTube μετά από σχετική δικαστική απόφαση. Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά τις κατηγορίες για την εμφάνιση βίντεο που προσβάλλουν τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει ξεσπάσει ένας «εικονικός πόλεμος» ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χρήστες του site, με τις δύο πλευρές να «ανεβάζουν» προσβλητικά βίντεο η μία για την άλλη. Το συγκεκριμένο υλικό που προκάλεσε την απαγόρευση εμφάνιζε τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους Τούρκους ως ομοφυλόφιλους. Στην Τουρκία, η προσβολή του Ατατούρκ ή της «τουρκικότητας» θεωρείται αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση

Τα βίντεο προκάλεσαν θύελλα τουρκικών αντιδράσεων προς το YouTube με αίτημα τη διαγραφή του υλικού από την ιστοσελίδα, ωστόσο το δικαστήριο προχώρησε ακόμη πιο πέρα, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε όλη την τουρκική επικράτεια.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Turk Telecom, της μεγαλύτερης εταιρίας τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, η πρόσβαση απαγορεύτηκε αμέσως μόλις τους δόθηκε η σχετική δικαστική εντολή, και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για όσο ισχύει η απαγόρευση.

Το θέμα φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου στην Τουρκία. Παρά τις συστάσεις και επικρίσεις που έχει δεχτεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το επίμαχο άρθρο 301, εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτικές περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. Ο νόμος αυτός είναι αιτίας δίκης περίπου πενήντα συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ορχάν Παμούκ.

πηγή: www.kathimerini.gr