Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Η εγκληματική οικογένεια Μπους, χρηματοδότες του Χίτλερ

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται το καταλαβαίνουμε;
Κάψιμο του Ράιχστανγκ – Χίτλερ
Κάψιμο των Δίδυμων Πύργων - Μπους

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως ο Αδόλφος Χίτλερ, ένας μέτριος ζωγράφος Αυστριακής καταγωγής, μεταμορφώθηκε στον Φύρερ της Γερμανίας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 30 και 40;
Το φαινόμενο των Ναζί δεν ήταν ιστορική σύμπτωση, ούτε ένα κίνημα που έγινε ισχυρό εξαιτίας ενός μόνου ανθρώπου. Ο Ναζισμός είχε τους οπαδούς του, πολλοί από αυτούς εξαιρετικά ισχυροί και πλούσιοι, πραγματικοί «αλχημιστές» του οικονομικού κόσμου εκείνης της εποχής.
Σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων ετών, τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ (μαζί με άλλους) χρηματοδότησαν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία ενώ ταυτόχρονα εισέπραξαν τεράστια κέρδη από αυτήν. Και κάτι που είναι ακόμα πιο ελεεινό είναι το γεγονός ότι συγγενείς του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ ήταν σ’αυτή την ομάδα των χρηματοδοτών.
Οι συγγραφείς Γουέμπστερ Ταρπλει και Αντον Τσιτκιν αποκαλύπτουν στην πρόσφατη Μη εγκεκριμένη βιογραφία της Οικογένειας Μπους ότι ο Πρέσκοτ Μπους (Ο παππούς του σημερινού Προέδρου Μπους) μαζί με άλλους διευθυντές της Γιουνιον Μπάνκινγκ Κόμπανι (UBC) ήταν συνεργάτες των Ναζί.
Το βιβλίο αναφέρει το πώς κατά το 1922, όταν ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν στα σπάργανα, ο αυτοκράτορας των σιδηροδρόμων Γ. Άβερελ Χάριμαν ταξίδεψε στο Βερολίνο και συζήτησε με την Οικογένεια Τίζεν την ιδέα της ίδρυσης μιας Γερμανο-Αμερικανικής Τράπεζας. Οι Τίζεν ήταν ήδη παρασκηνιακά ιδιοκτήτες αρκετών οικονομικών ινστιτούτων που τους επέτρεψαν να μεταβιβάζουν χρήματα από την Γερμανία προς την Ολλανδία και από εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι εν λόγω τράπεζες ήταν η Τράπεζα του Αυγούστου Τίζεν με αρχηγεία στο Βερολίνο, η Τράπεζα Βορ Χάντελ (Ολλανδία) και η Γιουνιον Μπάνκινγκ Κόμπανι (UBC) στην Νέα Υόρκη. Στις αρχές τις δεκαετίας του 20, ένα από τα μέλη της οικογένειας Τίζεν, ο Φρίντζ Τίζεν, συγγραφέας του «Εγώ χρηματοδότησα τον Χίτλερ», δώρισε $25.000 στο νεοσχηματισμένο Γερμανικό Εθνοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, και έγινε ο κύριος και πιο σημαντικός χρηματοδότης του Φύρερ στην άνοδο του προς την εξουσία.
Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, οι Τίζεν είχαν εντυπωσιαστεί από τον Χίτλερ, καταδεικνύοντας το ρητορικό του ταλέντο και την ιδιότητα του να ηγείται των μαζών. Μολαταύτα αυτό που τους εντυπωσίαζε περισσότερο ήταν ή τάξη που παρατηρούνταν στις διαδηλώσεις τους και η στρατιωτική πειθαρχία των οπαδών του.
Και έτσι, το 1931 ο Τίζεν εντάχθηκε στο Ναζιστικό κόμμα, και έγινε ένα από τα πιο ισχυρά μέλη της Ναζιστικής Πολεμικής Μηχανής.
Εκείνη την εποχή, ο μεγιστάνας που προέδρευε της Γερμανικής Κοινοπραξίας Χάλυβα, ήταν ο Κλαρενς Ντίλον, ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γουόλ Στριτ. Ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του ήταν ο Σαμιουελ Μπους: Ο πατέρας του Πρέσκοτ, προπάππους του σημερινού Προέδρου Μπους, και παππούς του πατέρα του.
Το 1923, ο Χάριμαν και οι Τιζενς αποφάσισαν να στήσουν μια τράπεζα και διόρισαν τον Τζορτζ Χερμπερτ Γουόκερ – Τον πατέρα του Πρέσκοτ βάση του νόμου – ως πρόεδρο. Αργότερα, το 1926, ίδρυσαν την Γιουνιον Μπάνκινγκ Κόμπανι (UBC) με τον Πρέσκοτ Μπους στα πηδάλια. Το ίδιο έτος, ονομάστηκε επίσης αντιπρόεδρος και συνεργάτης στο Μπράουν Μπράδερς Χάριμαν. Και οι δυο αυτές φίρμες επέτρεψαν τους Τίζεν να στέλνουν χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω Ολλανδίας.
Ο οικονομολόγος των ΗΠΑ, Βίκτορ Θορν αναφέρει ότι αν και αρκετός αριθμός μεγάλων εταιριών βοήθησαν τους Ναζί (όπως η Στάνταρντ Οϊλ και η τράπεζα των Ροκφέλερ Τσέϊς Μπάνκ, καθώς και αυτοκινητοβιομήχανοι), τα συμφέροντα και η συμβολή του Πρέσκοτ Μπους ήταν πολύ πιο βαθειά και δυσοίωνη.
Ο Θόρν προσθέτει ότι η UBC έγινε το μυστικό κανάλι που προστάτευε το Ναζιστικό κεφάλαιο που διέφευγε από την Γερμανία προς τις ΗΠΑ διαμέσου της Ολλανδίας. Όταν οι Ναζί επιθυμούσαν να ανασύρουν τα χρηματικά τους ποσά, η Μπράουν Μπράδερς Χάριμαν τους τα έστελνε κατευθείαν στη Γερμανία.
Με αυτό τον τρόπο, η UBC λάμβανε χρήματα από την Ολλανδία και η Μπράουν Μπράδερς Χάριμαν τα έστελνε πίσω. Και ποιος ήταν ο διευθύνων και στις δυο αυτές εταιρείες; Ο ίδιος ο Πρέσκοτ Μπους, ο άνθρωπος που ξέπλενε χρήμα για τους Ναζί.
Στο βιβλίο τους, οι Τάρπλει και Τσίτκιν εξηγούν ότι με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό τμήμα της οικονομικής βάσης της Οικογένειας Μπους σχετίστηκε με την υποστήριξη και βοήθεια προς τον Αδόλφο Χίτλερ.
Και έτσι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως και ο πατέρας του (πρώην διευθυντής της CIA, αντιπρόεδρος, και πρόεδρος) έφτασαν στα υψηλότερα πολιτικά αξιώματα των ΗΠΑ χάρη στην συμβολή των προπαππούδων και παππούδων τους που βοήθησαν και προώθησαν τους Ναζί.
Μετά από κάποιο καιρό, τον Οκτώβριο του 1942, οι αρχές των ΗΠΑ κατάσχεσαν τα Ναζιστικά Τραπεζικά Κεφάλαια από την Τράπεζα UBC της Νέας Υόρκης, στην οποία προέδρευε ο Πρέσκοτ Μπους. Η φίρμα καταδικάστηκε ως εμπορικός και χρηματοπιστωτικός συνεργάτης του εχθρού και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία κατασχέθηκαν.
Αργότερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ επίσης διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων δύο ακόμα κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διευθύνονταν από τον Πρέσκοτ διαμέσου των λογαριασμών του τραπεζικού ινστιτούτου Χάριμαν: Η Αμερικανο-Ολλανδική Εμπορική Εταιρεία και η Εταιρεία Εξοπλισμού Μονοκόμματου Χάλυβα.
Τότε, στις 11 Νοεμβρίου του 1942, ένα εμπάργκο επιβλήθηκε σύμφωνα με τον Νόμο για την Συνεργασία με τον Εχθρό, στην Σιλεσιανή-Αμερικανική Εταιρεία, μια ακόμα φίρμα που ηγούνταν από τους Μπους και Γουόκερ.
Μολαταύτα, το 1951, το εμπάργκο αποσύρθηκε και οι επιχειρηματίες ανέσυραν $1.5 εκατομμύρια δολάρια, σημαδεμένα για νέες επενδύσεις που διόγκωσαν την περιουσία της Οικογένειας Μπους.
Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί μια ανάσυρση αρχείων που ανήκαν σε Ολλανδικές και Αμερικάνικες υπηρεσίες, και επιβεβαιώνουν τους απευθείας δεσμούς μεταξύ του Πρέσκοτ Μπους, της Γερμανικής Οικογένειας των Τίζεν, και των ματωμένων χρημάτων μιας ομάδας υπερπλούσιων οικογενειών των ΗΠΑ από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι Τάρπλει και Τσίτκιν επιβεβαιώνουν ότι το μεγαλό οικονομικό κράχ του 1929-1931 επηρέασε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Βρετανία, και αποδυνάμωσε τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους. Την ίδια περίοδο ο Πρέσκοτ Μπους έγινε πιο επιθετικός και αδίστακτος για να εξασφαλίσει την θέση του στον κόσμο. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης που κάποια μέλη της Αγγλοαμερικάνικης υπερπλούσιας τάξης υποστήριξαν την εγκατάσταση του Χιτλερικού καθεστώτος στη Γερμανία.
Για να συνοψίζουμε, οι συγγραφείς κατηγορηματικά καταθέτουν ότι η περιουσία της Οικογένειας Μπους δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συνεχούς και δίχως όρους υποστήριξης του πολιτικού σχεδιασμού του Αδόλφου Χίτλερ.
Η Τράπεζα UBC, κάτω από την διοίκηση του Πρέσκοτ Μπους και την μακροπρόθεσμη συνεργασία του Τράστ του Χάλυβα από τον Φρίτζ Τίζεν, συμμετείχε στην γιγάντωση, στην προετοιμασία και στην χρηματοδότηση της Ναζιστικής Πολεμικής μηχανής, διαμέσου της κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων, μαχητικών αεροσκαφών, πυροβόλων και εκρηκτικών.
Η συνήθεια της Οικογένειας Μπους της κατάληψης περιοχών και πλούτου δεν είναι κάτι καινούργιο.
Τα φασιστικά τους γονίδια δημιουργήθηκαν κατά τη δεκαετία του ’30. Και έτσι δεν είναι υπερβολή να ονοματίσουμε ως φασιστικές την κατάληψη του Αφγανιστάν και Ιράκ και τις απειλές σε άλλες χώρες, ως συνέχιση ναζιστικών τακτικών μπλιτζκριγκ.

Astrid Barnet/Granma International

http://www.tbrnews.org/Archives/a2062.9.jpg
H εντολή αρ.248 της Αμερικανικής Κυβέρνησης που κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας την οποία διεύθυνε ο Πρέσκοτ Μπους, τον Οκτώβριο του 1942 πάνω από ένα χρόνο αφού είχε μπει η Αμερική στον Πόλεμο. Η κατάσχεση έγινε σύμφωνα με την εφαρμογή του νόμου που αφορούσε την καταστολή της Εμπορικής Συνεργασίας με τον Εχθρό. (Trading with the Enemy Act). Οι Μπους έκαναν μπίζνες και βοηθούσαν τον Χίτλερ ενώ ταυτόχρονα η Αμερική πολεμούσε τον Άξονα στον Ειρηνικό! (Το όνομα του ως μετόχου φαίνεται στη λίστα)

Μερικά άλλα μπουμπούκια υποστηριχτές της Ναζιστικής Ευγονικής και χρηματοδότες του Χίτλερ μέλη της υπερπλούσιας ελιτ που προωθεί σήμερα την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια φασιστική κυβέρνηση τους:

Οικογένεια Ροκφέλερ (Μέσω της Στάνταρντ Οϊλ, έδωσαν στους Ναζί την τεχνογνωσία για να μετατρέπουν άνθρακα σε ντίζελ για την τροφοδότηση της βέρμαχτ και άλλη πολύτιμη τεχνογνωσία και βοήθεια, μέσω του Αμερικάνικου παραρτήματος της IG Farben, μέσω της Τσέϊς Μπανκ, μέσω της Γουόλ Στριτ, μέσω της προώθησης της Ναζιστικής Ευγονικής μέσω του ινστιτούτου Κάιζερ Βιλχεμ)

Οικογένεια Χάριμαν (μέσω των UBC, Μπράουν Μπράδερς Χάριμαν, μέσω του Αμερικάνικου παραρτήματος της IG Farben)

Οικογένεια Βάρμπουργκ (μέσω των γερμανικών και αμερικανικών παραρτημάτων της IG Farben, μέσω γερμανικών τραπεζών, μέσω της Γουόλ Στριτ, κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου προσπάθησαν να καταστείλουν τα αντιναζιστικά κινήματα των ΗΠΑ)

Οικογένεια Φορντ (μέσω της αυτοκινητοβιομηχανίας Φορντ, παρασημοφορήθηκε από τον Χίτλερ)

Οικογένεια Ντάλες (μέσω της νομικής και άλλης διαπλοκής στο όλο άνω κύκλωμα, αργότερα έγιναν οι ιδρυτές της CIA)


Τα εργοστάσια των Βιομηχανιών Φορντ και IG Farben έμειναν σχεδόν άθικτα από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων.


Ο δολοφονημένος γενναίος πρόεδρος Κένεντυ, 1961
«Η ίδια η λέξη μυστικότητα είναι απεχθής σε μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία. Και εμείς ως λαός είμαστε έμφυτα και ιστορικά αντίθετοι με μυστικές εταιρείες, μυστικούς όρκους, και μυστικές διεργασίες.»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=MS7l6i4w11U


Πρόεδρος Μπους, 2004
Ερώτηση δημοσιογράφου: “Ανήκετε και οι δυο στο Κρανίο & Οστά, την μυστική εταιρεία! (εννοεί τον Μπους και τον Κέρρυ που ήταν αντιμέτωποι στις τελευταίες Αμερικανικές Εκλογές). Τι έχετε να μας πείτε γι’αυτό;

Απάντηση Μπους: “Είναι τόσο μυστικό που δεν μπορώ να μιλήσω!» Στην συνέχεια γελάει σαν ηλίθιος και αλλάζει αμέσως το θέμα της συζήτησης…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=TlugkjbsYEY


Οι Μπους και Χάριμαν, χρηματοδότες των Ναζί, ήταν ταυτόχρονα και μέλη στην γερμανικών καταβολών μασονική στοά Κρανίο & Οστά του Γέιλ. (σε αρχαία σύνδεση με τους Βαυαρούς Πεφωτισμένους)