Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

Προκαλούν οι Τούρκοι για τα πετρέλαια της Κύπρου

--- Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ για τις έρευνες πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο ---

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις εταιρίες και τις χώρες που δείχνουν ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν για τις έρευνες πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, «να ενεργούν με σωφροσύνη και να έχουν υπόψη τους το πόσο ευαίσθητο θέμα αποτελεί το Κυπριακό, έτσι ώστε να μην βλάψουν την αναζήτηση για την ευρύτερη λύση, μέσα στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών».

Το τουρκικό υπουργείο, με χθεσινή ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν αντιπροσωπεύει όλη τη νήσο και ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να υπογράφει συμφωνίες στο όνομα των τουρκοκυπρίων».

«Περιμένουμε να τελειώσουν οι επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής διοίκησης, όσον αφορά τους διεθνείς διαγωνισμούς», αναφέρει η ανακοίνωση και προειδοποιεί ότι «η επιμονή στο να συνεχιστεί η διαδικασία αυτή (του διαγωνισμού) θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί της Κύπρου και στην ανατολική Μεσόγειο».

"Οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά από τη πλευρά μας και συνεχίζονται οι απαραίτητες αξιολογήσεις για το θέμα», τονίζει η ανακοίνωση.

http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=69070