Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2007

Μια θεωρία με μεγάλη ουρά

Της ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ-ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ

Τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα που ζούμε τελευταία έχουν φέρει στο προσκήνιο καταγγελίες που αφορούν διεθνή στρατιωτικά πειράματα μεγάλης κλίμακας με στόχο την αλλαγή του κλίματος.

Ανεξάρτητοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι «χημικές ουρές» αποτελούνται από οξείδια του αλουμινίου και από οξείδια του βαρίου. Δύο ουσίες επικίνδυνες για την υγεία μας.
Πρόκειται για τα περιβόητα chemtrails, τις «χημικές ουρές», με μεγάλου μήκους λευκές γραμμές, που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη.


Ανεξάρτητοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αεροσκάφη αυτά διασπείρουν έτσι στην ατμόσφαιρα μικροσκοπικά σωματίδια αποτελούμενα από οξείδια του αλουμινίου και οξείδια του βαρίου. Επίσημοι φορείς και κυβερνήσεις δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν να πραγματοποιούνται τέτοια πειράματα και επιμένουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση υγρασίας σε μεγάλα ύψη στην ατμόσφαιρα.

Μια από τις θεωρίες υποστηρίζει ότι οι «λευκές ουρές» είναι ένα πείραμα που γίνεται στο επιστημονικό κέντρο HAARP στην Αλάσκα για να αυξηθεί η αγωγιμότητα της ατμόσφαιρας.
Τα chemtrails εμφανίστηκαν με μεγάλη συχνότητα πριν από 8 χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της υγειονομικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας, στο βόρειο τμήμα της πόλης καταγράφηκε ραγδαία αύξηση στις συγκεντρώσεις αλουμινίου και βαρίου στο πόσιμο νερό. Αυξημένες τιμές μετρήθηκαν και στο βρόχινο νερό στον Καναδά.


*Η επικρατέστερη άποψη μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την ύπαρξη των «χημικών ουρών» είναι ότι γίνονται αεροψεκασμοί με στόχο την επιβράδυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη.

Εικάζεται ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια του οξειδίου του αλουμινίου έχουν τη δυνατότητα να αντανακλούν προς το διάστημα περίπου 1%-2% της ηλιακής ακτινοβολίας.

*Αλλοι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η «ηλιακή ασπίδα» δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο γίνονται ψεκασμοί. Πραγματοποιούνται για να αυξηθεί η αγωγιμότητα της ατμόσφαιρας σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια έτσι ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του HAARP (High-Frequency Active Auroral Research Program) στην Αλάσκα. Το αμερικανικό στρατιωτικό επιτελείο ισχυρίζεται ότι ο σκοπός αυτού του συστήματος είναι η έρευνα των δυνατοτήτων της ιονόσφαιρας.


Το σύστημα μπορεί να εκπέμψει προς οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία διευκολύνοντας τις τηλεπικοινωνίες. Εχει, όμως, και στρατιωτική εφαρμογή, αφού μπορεί να πλήξει με ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό παλμό οποιοδήποτε στόχο στη Γη.

Τι λένε οι ειδικοί

*Ζητήσαμε τη γνώμη του καθηγητή πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Γεράνιου, ο οποίος μας είπε: «Ακόμη και εάν υφίστανται, οι ψεκασμοί δεν μπορούν να διαμορφώσουν το κλίμα (ραγδαίες πλημμύρες), μπορούν μόνο να μολύνουν την ατμόσφαιρα εάν είναι τοξικοί».

*Ο πιλότος πολιτικής αεροπορίας Γ. Φασουλάς περιγράφει τα chemtrails ως μια γοητευτική «θεωρία συνωμοσίας», που δεν τεκμηριώνεται: «Εμφανίζονται σε αεροδιαδρόμους με μεγάλη μάλιστα συχνότητα και θα ήταν απίθανο να μην έχουν εντοπιστεί αυτά τα αεροπλάνα που υποτίθεται κάνουν πειράματα, από τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας. Πρόκειται για το φαινόμενο του "πάγου εν υπερτήξει", όταν τα αεροσκάφη συναντούν "εγκλωβισμένους υδρατμούς", με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι ουρές».

Οι υποστηρικτές του φαινομένου ανταπαντούν ότι οι γραμμές αυτές εμφανίζονται σε γεωμετρικούς σχηματισμούς, κυκλικές, τριγωνικές, πράγμα που θα ήταν άκρως επικίνδυνο να πραγματοποιείται πάνω από αεροδιαδρόμους. Επίσης αναφέρουν ότι σταδιακά διαστέλλονται δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη τα οποία μπορεί να καλύψουν μια ολόκληρη περιοχή.

Οι επιπτώσεις στην υγεία, εάν αυτοί οι ψεκασμοί με αλουμίνιο και βάριο υφίστανται, είναι εξαιρετικά σοβαρές. Μπορούν να προκαλέσουν Αλτσχάιμερ, υπέρταση, ρινικές αιμορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονία. Το βάριο παρεμποδίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.


*Η περιέργεια των κατοίκων της Λάρισας για τις «απρόσκλητες» ουρές οδήγησαν τη βουλευτή του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη στις 20-11-2006 να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταφορών.

Ερώτησε τέσσερα πράγματα:

-Τις προκαλούν αεροσκάφη της μετεωρολογικής υπηρεσίας;

-Πρόκειται για πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας;

-Είναι πρόγραμμα με οξείδια αλουμινίου και βαρίου για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου;

-Ή πρόκειται για μελέτη από το σύστημα παρακολούθησης (HAARP);

*Απάντηση πήρε μόνο από τον υπουργό Μεταφορών, Μιχ. Λιάπη, ο οποίος, αφού διευκρινίζει ότι «η περιοχή της Λάρισας υπάγεται στον επιχειρησιακό έλεγχο της πολεμικής αεροπορίας», προσθέτει: «Θέτουμε υπόψη σας ότι η διάρκεια των ιχνών συμπύκνωσης (χημικές ουρές) εξαρτάται από το ποσοστό υγρασίας. Οσον αφορά τα αντιχαλαζικά προγράμματα, αυτά διασπείρουν άλατα ιωδίου ακίνδυνα για το περιβάλλον».

Τι δείχνουν οι μετρήσεις

*Ο Χρ. Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, λέει: «Η ύπαρξη τέτοιων ιχνών στον ουρανό βασίζεται τόσο σε βιντεοσκοπημένες καταγραφές τους σαν ουρές άσπρου καπνού (π.χ. στην Καλιφόρνια, στον Καναδά, ακόμη και στην Αίγινα), που παραμένουν στον ουρανό πολύ περισσότερο από το μισό περίπου λεπτό (που διαρκούν οι συνήθεις εξατμίσεις των αεροπλάνων), όσο και σε αναλύσεις βρόχινου νερού που έδειξαν την ύπαρξη υπολειμμάτων αλουμινίου 7 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο στην πόλη Εσπανιόλα του Καναδά. Η χρήση των χημικών ιχνών είναι επιστημονικά εφικτή εδώ και πολλά χρόνια, με δεδομένο ότι είχαν προταθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς από αμερικανούς επιστήμονες».

*Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ωστόσο διερωτώνται: «Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αποκρύπτει τέτοια πειράματα; Εάν γίνονταν αεροψεκασμοί, θα το γνωρίζαμε, θα το έδειχναν οι μετρήσεις στο έδαφος. Είναι ανάγκη να ερευνηθεί το θέμα από κρατικές υπηρεσίες».

*Ο χημικός και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ν. Κατσαρός τονίζει ότι οι «χημικές ουρές» μέχρι σήμερα ούτε έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε έχουν απορριφθεί. Αναρωτιέται, αφού πρόκειται για πειράματα που θα λύσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γιατί η επιστημονική κοινότητα δεν τα γνωρίζει ώστε να μπορεί να συμβάλλει;

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένα πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο δεν έχει διεξαγάγει πειράματα για την ύπαρξη και τη χημική σύνθεση των ουρών αυτών. Σύμφωνα με τις αρχές του ΟΗΕ απαγορεύεται να διεξάγονται πειράματα που αποβλέπουν σε μεταβολή του κλίματος. Η ανθρωπότητα οφείλει να γνωρίζει εάν τα πειράματα που διεξάγονται θα οδηγήσουν σε όπλα μαζικής καταστροφής».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 28/01/2007

πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=89977132